Verslag Minisymposium: Op weg naar KNMInext scenario's

Op 25 maart gaf het KNMI een kijkje in de keuken van de KNMInext scenario’s (programma 25 maart). Korte presentaties gaven informatie over hoe de scenario’s tot stand komen en over mogelijke verschillen en aanvullingen op de KNMI’06 scenario’s. Astrid Manders van TNO gaf een voorbeeld van toepassing van klimaatmodelprojecties in het onderzoek naar de effecten van klimaatverandering op gezondheid.

Tijdens een Meet & Greet sessie ontstonden levendige discussies tussen de 70 deelnemers en 22 experts die werken aan de klimaatscenario’s of aan de mogelijke gevolgen van klimaatverandering (experts van Thema 6 van Kennis voor Klimaat, o.a. Deltares, Vrije Universiteit, KWR Watercycle Research Institute en TNO). Net als vorig jaar kwamen er goede suggesties voor onderwerpen, waar we bij de scenario’s verder op in moeten gaan. Veelgestelde vragen zullen we behandelen in de FAQ’s op deze website en in de nieuwsbrief climate scenarios. 

Na publicatie van de KNMInext scenario’s, welke wordt gepland in het voorjaar van 2014, organiseren we een achtergrondsymposium en een roadshow langs de voornaamste gebruikersorganisaties in Nederland.

Voorgaande workshops KNMInext scenario's

Kennis voor Klimaat, Thema 6 High-quality Climate Projections, Monday 3 June 2013